Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι αναμιγνύετε το αλεύρι, το αμύγδαλο και την άχνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια. Ανακατεύετε καλά καλά, προσθέτετε και το ροδόνερο. Μέχρι τώρα λογικά θα σας έχουν πάρει οι μυρουδίτσες...!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε-αλευρώνετε μια φόρμα διαμέτρου περίπου 18 εκ. Ρίχνετε μέσα το μίγμα και το ψήνετε για 40'. Να το ελέγχετε μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω... αλλά μη σας γίνει και μπισκότο :-)
Σερβίρισμα: Το βγάζετε από το φούρνο, ξεφορμάρετε, ραντίζετε με ελάχιστο ροδόνερο και έπειτα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Τip: Μπορείτε, όσοι από σας θέλετε και έχετε τη δυνατότητα, να στολίσετε γύρω-γύρω την πιατέλα που έχετε βάλει το κέικ με φρέσκα ροδοπέταλα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Σε ένα μπολάκι αναμιγνύετε το αλεύρι, το αμύγδαλο και την άχνη. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ασπράδια. Ανακατεύετε καλά καλά, προσθέτετε και το ροδόνερο. Μέχρι τώρα λογικά θα σας έχουν πάρει οι μυρουδίτσες...!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε-αλευρώνετε μια φόρμα διαμέτρου περίπου 18 εκ. Ρίχνετε μέσα το μίγμα και το ψήνετε για 40'. Να το ελέγχετε μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω... αλλά μη σας γίνει και μπισκότο :-)
Σερβίρισμα: Το βγάζετε από το φούρνο, ξεφορμάρετε, ραντίζετε με ελάχιστο ροδόνερο και έπειτα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Τip: Μπορείτε, όσοι από σας θέλετε και έχετε τη δυνατότητα, να στολίσετε γύρω-γύρω την πιατέλα που έχετε βάλει το κέικ με φρέσκα ροδοπέταλα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...