ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΕΙΚ ΜΙΚΡΟΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΙ
Υλικά:
- 50 γρ κουβερτούρα
- 50 γρ μαργαρίνη
- 50 γρ ζάχαρη
- 75 γρ φαρίνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό μεγάλο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Τρίβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπολ με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και το αυγό. Τα χτυπάμε με ξύλινο κουτάλι καλά για 2-3'.
Αδειάζουμε σε 12 χάρτινες φορμιτσες για κέικ, ειδικές για φούρνο, και τα ψήνουμε 15-20'.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Τρίβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπολ με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και το αυγό. Τα χτυπάμε με ξύλινο κουτάλι καλά για 2-3'.
Αδειάζουμε σε 12 χάρτινες φορμιτσες για κέικ, ειδικές για φούρνο, και τα ψήνουμε 15-20'.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...