ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ
Υλικά
- 1 συκωταριά μεγάλη
- 2 πλεξούδες έντερα και τα γλυκάδια από το αρνί
- αλατοπίπερο
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά. Την κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
- Γυρίζετε τα έντερα ανάποδα (το μέσα έξω) και τα πλένετε πολύ καλά.
- Περνάτε ένα ένα τα κομμάτια με σειρά σε μικρή σούβλα σαν σουβλάκι (1 κομμάτι συκώτι, 1 πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι και λίγo ξυγκάκι ανάμεσα και πάλι από την αρχή).
- Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και λίγη ρίγανη.
- Οταν τελειώσετε, το τυλίγετε προσεχτικά με τα έντερα.
Μπορείτε να βρείτε έτοιμο κοκορέτσι (είπαμε το αρνί πρέπει να είναι νεαρό και μέχρι κάποιας συγκεκριμένης ηλικίας) από χασάπη και σε σούβλα που είναι στο μέγεθος της κουζίνας για να το ψήσετε στο φούρνο. Εχει μεγάλη διαφορά πάντως στη γεύση αν το ψήσετε στα κάρβουνα.
Κόκκινα αβγά
Τα αβγά του Πάσχα πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν από την Εκκλησία για να ξεχαστεί ένα άλλο, παλαιότερο ειδωλολατρικό έθιμο των Ρωμαίων. Στην αρχαιότητα, την ίδια εποχή του χρόνου, προσέφεραν στη θεά...
Βάψιμο Πασχαλινών αβγών
Υλικά 1 φακελάκι βαφή Ανατόλια Αβγά (όσα θέλετε να βάψετε) 6 ποτήρια χλιαρό νερό 6 κουτ. σούπας ξύδι Εκτέλεση Τα βγάζετε από το βράδυ έξω (αν τα έχετε στο ψυγείο). Για να μη σπάνε εύκολα, μπορείτε να...
Κοκορέτσι
Υλικά 1 συκωταριά μεγάλη 2 πλεξούδες έντερα και τα γλυκάδια από το αρνί αλατοπίπερο ρίγανη Εκτέλεση Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά. Την κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Γυρίζετε τα έντερα ανάποδα (το μέσα...