Τα αβγά του Πάσχα πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν από την Εκκλησία για να ξεχαστεί ένα άλλο, παλαιότερο ειδωλολατρικό έθιμο των Ρωμαίων.

Στην αρχαιότητα, την ίδια εποχή του χρόνου, προσέφεραν στη θεά Δήμητρα (τη μεγάλη μητέρα της φύσης) αβγά ως σύμβολο ανανέωσης και γονιμότητας.
Πριν 5000 χρόνια στους Πέρσες, τα αβγά προσφέρονταν ως εξιλεωτικά δώρα για να αποσπάσουν την εύνοια αυτού που τα πρόσφεραν.

Σύμφωνα με τα Χριστιανικά δεδομένα, τα αβγά έγιναν σύμβολο του Πάσχα επειδή όταν αναστήθηκε ο Χριστός μια γυναίκα που δεν μπορούσε να το πιστέψει είπε:
"Αν έγινε αυτό, τα αβγά που κρατάω να αλλάξουν χρώμα". Τα αβγά (σύμφωνα και πάλι με το μύθο) βάφτηκαν κόκκινα με μιας και από τότε στολίζουν το Πασχαλιάτικο τραπέζι μας.

Τώρα βέβαια, αν κάποιος γνωρίζει κάποια καλύτερη εξήγηση, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα για τα κόκκινα αβγά, ας μας στείλει να μάθουμε κι εμείς.

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κόκκινα αβγά

Τα αβγά του Πάσχα πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν από την Εκκλησία για να ξεχαστεί ένα άλλο, παλαιότερο ειδωλολατρικό έθιμο των Ρωμαίων. Στην αρχαιότητα, την ίδια εποχή του χρόνου, προσέφεραν στη θεά...

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρνί στη σούβλα

Προειδοποίηση: Μπορεί η προετοιμασία του αρνιού να σας φανεί εύκολη, το ψήσιμο όμως στη σούβλα είναι πραγματικά δύσκολο και κουραστικό. Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε κάποιον έμπειρο στο ψήσιμο ή κάποιον...

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοκορέτσι

Υλικά 1 συκωταριά μεγάλη 2 πλεξούδες έντερα και τα γλυκάδια από το αρνί αλατοπίπερο ρίγανη Εκτέλεση Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά. Την κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Γυρίζετε τα έντερα ανάποδα (το μέσα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ