από
isevrisarianos
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΙΜΑΔΕΣ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Υλικά:
- 2 μέτρια κολοκύθια
- 250 γρ. κιμά
- 200 γρ. πολτό ντομάτας
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 5 μέτρια σπαράγγια
- αλάτι πιπέρι πάπρικα
- ξύδι μπαλσάμικο
- ελαιόλαδο
- 250 γρ. γιαούρτι
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- μισή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Εκτέλεση:
Για τα κολοκυθάκια:
κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σχετικά λεπτές φέτες και τα ψήνουμε σε ένα τεφάλ. Αφού ψηθούν τα ψεκάζουμε με μπαλσάμικο.
Για τον κιμά:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Στη συνεχεία προσθέτουμε και τον κιμά. Όταν και ο κιμάς έχει τσιγαριστεί προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα σπαράγγια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και μια κούπα του καφέ νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγο πάπρικα και μερικές σταγόνες tabasco. Όταν το νερό εξατμιστεί και δούμε ότι ο κιμάς είναι έτοιμος αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί, αλάτι και αρκετή πάπρικα, το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Για το σερβίρισμα:
σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες. Η κάθε μερίδα κατά προτίμηση έχει 6 φέτες κολοκύθι σε στρώση - η μια διπλά στην άλλη. Από πάνω βάζουμε τον κιμά και μετά τη σάλτσα. Τη σάλτσα τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Εάν έχετε cherky θα ήταν καλύτερο να σερβίρετε σε αυτό για να δώσετε σχήμα.
Για τα κολοκυθάκια:
κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σχετικά λεπτές φέτες και τα ψήνουμε σε ένα τεφάλ. Αφού ψηθούν τα ψεκάζουμε με μπαλσάμικο.
Για τον κιμά:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
Στη συνεχεία προσθέτουμε και τον κιμά. Όταν και ο κιμάς έχει τσιγαριστεί προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα σπαράγγια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και μια κούπα του καφέ νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγο πάπρικα και μερικές σταγόνες tabasco. Όταν το νερό εξατμιστεί και δούμε ότι ο κιμάς είναι έτοιμος αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί, αλάτι και αρκετή πάπρικα, το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
Για το σερβίρισμα:
σερβίρουμε σε ατομικές μερίδες. Η κάθε μερίδα κατά προτίμηση έχει 6 φέτες κολοκύθι σε στρώση - η μια διπλά στην άλλη. Από πάνω βάζουμε τον κιμά και μετά τη σάλτσα. Τη σάλτσα τη σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Εάν έχετε cherky θα ήταν καλύτερο να σερβίρετε σε αυτό για να δώσετε σχήμα.
Στρούντελ Λαχμαντσούν
Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...
Κιμαδόπιτα
Υλικά: 1 πακέτο γαλλική σφολιάτα 600 γραμ. κιμά 25 φέτες μοτσαρέλα σε φέτες του τοστ 300 γραμ. τριμμένο ρεγκάτο 2 πιπεριές κομμένες σε φέτες 2 κουτιά μανιτάρια σε φέτες ξαλμυρισμένα Για τον κιμά: 1...