Εκτέλεση:
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και το κρεμμύδι
- Προσθέτουμε τα καρότα και το ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, 20’ περίπου
- Προσθέτουμε το λεμόνι και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνουν λείος χυλός
- Σερβίρουμε τη σούπα παγωμένη ή ζεστή, προσθέτοντας σε κάθε πιάτο 1 κουταλιά γιαούρτι και 2-3 φύλλα δυόσμο
Κοτόσουπα Αυγολέμονο (Του Πετεινού το Ζουμί)
Υλικά: (Για 4 η 6 άτομα, ανάλογα με την όρεξη σας) 1 κοτόπουλο (κόκκορας, κότα, ο,τι θέλετε) 1 κρεμμύδι 6-8 πατάτες μέτριες 6-8 καρότα μαϊντανό 200 γραμ. κριθαράκι 2 αυγά τον χυμό ενός λεμονιού...
Φακές σούπα
Υλικά ½ κιλό φακές (ψιλές ή χοντρές ανάλογα την προτίμησή σας) 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο αλάτι 4-5 κόκκοι μαύρο χοντρό...
Ρεβίθια και άλλα
Υλικά (για τέσσερα άτομα): 1 κιλό ρεβίθια 1 κρεμμύδι μεγάλο 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/4 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά) Σόδα (σκόνη) Εκτέλεση: Κατ'αρχήν τα ρεβίθια πρέπει οπωσδήποτε να...