Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι.
Ριχνουμε λίγο λίγο την κουβερτούρα να λιώσει και αυτή.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε τη ζαχαρη και ανακατεύουμε.
Μόλις κρυώσει λίγο το μίγμα ρίχνουμε το αυγό το κονιακ και το νεσκαφε.
Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το μπισκότο.
Τυλίγουμε το μίγμα με αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι.
Ριχνουμε λίγο λίγο την κουβερτούρα να λιώσει και αυτή.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε τη ζαχαρη και ανακατεύουμε.
Μόλις κρυώσει λίγο το μίγμα ρίχνουμε το αυγό το κονιακ και το νεσκαφε.
Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε το μπισκότο.
Τυλίγουμε το μίγμα με αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...