από
Pinelopaki
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΑΡΙΟΚΕΣ
Υλικά:
- 250 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 4 αυγά
- 450 γρ. πτι μπερ ολικής αλέσεως
- 500 γρ. καρύδια (χοντροκομμένα)
- 1 ποτήρι άχνη
- 3 κ.σ. κακάο
- 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
- 1 βανίλια
- 600 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Αλέθουμε σε σκόνη τα μπισκότα.
Χτυπάμε τα αυγά με την άχνη για δέκα λεπτά.
Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαργαρίνη, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος τα καρύδια.
Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι.
Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό.
Τυλίγουμε τα ρολά σε μια μεμβράνη για να πάρουν ένα ωραίο σχήμα.
Παγώνουμε τα ρολά για 1,5 ώρα στην κατάψυξη.
Έπειτα αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια 1 εκατοστού και τα βουτάμε στην σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
Αλέθουμε σε σκόνη τα μπισκότα.
Χτυπάμε τα αυγά με την άχνη για δέκα λεπτά.
Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαργαρίνη, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος τα καρύδια.
Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι.
Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό.
Τυλίγουμε τα ρολά σε μια μεμβράνη για να πάρουν ένα ωραίο σχήμα.
Παγώνουμε τα ρολά για 1,5 ώρα στην κατάψυξη.
Έπειτα αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια 1 εκατοστού και τα βουτάμε στην σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...