Για την επικάλυψη:
Σε μικρή κατσαρολίτσα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο και βράζω για 5 λεπτά να γίνει σιρόπι. Το αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ ρίχνω τη φρυγανιά, ραντίζω με το κονιάκ, ανακατεύω και το αφήνω να μουλιάσει.
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα και βάζω τη βανίλια.
Ενώνω όλα τα υλικά μέσα στο μπωλ, ρίχνω στο μείγμα της φρυγανιάς το σιρόπι τα καρύδια και στο τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.
Σε μεμβράνη φτιάχνω δύο μπαστουνάκια και τα βάζω στο ψυγείο 3 ώρες.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο λιώνω την κουβερτούρα με το καλαμποκέλαιο σε μπεν μαρί, κόβω τα μπαστουνάκια 3-4 εκ. και τα βουτάω στη σοκολάτα.
Σε ένα ταψί βάζω λαδόκολλα που έχω αλοίψει με καλαμποκέλαιο και τοποθετώ τις καριόκες. Τις βάζω στο ψυγείο για να παγώσουν.
Καλή επιτυχία!
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 3 κ.σ.
Σε μικρή κατσαρολίτσα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο και βράζω για 5 λεπτά να γίνει σιρόπι. Το αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ ρίχνω τη φρυγανιά, ραντίζω με το κονιάκ, ανακατεύω και το αφήνω να μουλιάσει.
Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα και βάζω τη βανίλια.
Ενώνω όλα τα υλικά μέσα στο μπωλ, ρίχνω στο μείγμα της φρυγανιάς το σιρόπι τα καρύδια και στο τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.
Σε μεμβράνη φτιάχνω δύο μπαστουνάκια και τα βάζω στο ψυγείο 3 ώρες.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο λιώνω την κουβερτούρα με το καλαμποκέλαιο σε μπεν μαρί, κόβω τα μπαστουνάκια 3-4 εκ. και τα βουτάω στη σοκολάτα.
Σε ένα ταψί βάζω λαδόκολλα που έχω αλοίψει με καλαμποκέλαιο και τοποθετώ τις καριόκες. Τις βάζω στο ψυγείο για να παγώσουν.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...