ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΙΦ ΚΑΓΙΑ

 

Υλικά (για 8 άτομα):
  • 2 κιλά φρέσκα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 10 εκ
  • 1 ματσάκι καρότα
  • 1 φλυτζ. έξτρα παρθένιο ελαιόλαδο
  • 1/4 φλυτζ. άνηθο ψιλ/νο
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, σκεπάζουμε και βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστά.

ΛΑΔΕΡΑ

Γεμιστά λαδερά

Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...

ΛΑΔΕΡΑ

Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές

Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...

ΛΑΔΕΡΑ

Μελιτζάνες α λα Σισιλιέν

(προετοιμασία 35', ψήσιμο 30') Υλικά για 4 άτομα: 4 μελιτζάνες 1.200 γρ. ντομάτες τριμμένες χωρίς σπόρια & φλούδα 8 σκελ. σκόρδο λιωμένες 2 αβγά χτυπημένα 100 ml ελαιόλαδο λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ