Παραγωγική Διαδικασία:
Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτους κάδους. Τα σταφύλια αφήνονται μέσα στο μούστο για 15 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Ωριμάζει σε ξύλινα δρύινα βαρέλια.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Τυπικό κρασί ονομασίας Bordeaux με πολύ σταθερή δομή, ελαφριά και συνεχή γεύση.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει κοκκινιστά, κρύο πιάτο, χοιρινό με λαχανικά, λευκά κρέατα, και πουλερικά με σάλτσα, διάφορα τυριά.

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ