από lia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΛΑΓΑΝΑ

 

Υλικά:
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 2 κ.γ. μαγιά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • νερό
  • σουσάμι
Δυσκολία
μέτρια
Είδος
Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Διαλύετε εκεί τη μάγια και αφήνετε μισή ώρα να "αφρίσει".

Προσθέτετε το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύετε.

Ζυμώνετε έως η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας και να είναι μαλακή.

Δίνετε το σχήμα της λαγάνας.

Λαδώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε την λαγάνα μέσα.

Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Αλείφετε ελαφρά λίγο λάδι και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε μέχρι να ροδισει.

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Τυρόπιτα ταψιού

ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κρέπες

Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα

Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ