από dimitris_m

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΛΑΥΡΑΚΙΑ ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

 

Υλικά:
  • 2 μέτρια λαυράκια φιλεταρισμένα
  • 1 σφηνάκι martini bianco
  • κορν φλάουρ (μέχρι να δέσει η σάλτσα)
  • ½ πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ζωμό ψαριού
  • 1 καρότο
  • φύλλα σέλινου και μισό κρεμμύδι (για το ζωμό ψαριού)
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • μαϊντανός
Εκτέλεση:

Φιλετάρουμε τα λαυράκια. Με τα κόκαλα και τα ψαροκέφαλα ετοιμάζουμε το ζωμό προσθέτοντας καρότο, σέλινο και μισό κρεμμύδι.

Ξύνουμε το μισό πορτοκάλι για να πάρουμε λίγο από το ξύσμα του. Στη συνέχεια το στύβουμε.

Βάζουμε το μισό κρεμμύδι στην κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα, το χυμό του πορτοκαλιού και το ζωμό του ψαριού. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 2 λεπτά.

Έπειτα τοποθετούμε τα φιλέτα για να πάρουν το άρωμα του πορτοκαλιού. Μόλις αλλάξουν χρώμα και γίνουν λευκά είναι έτοιμα.

Εκτός φωτιάς θα ανακατέψουμε το martini και λίγο από το ζωμό με το πορτοκάλι στον οποίο έβρασαν τα φιλέτα. Δένουμε τη σάλτσα με κορν φλάουρ. Αφού προσθέσουμε αλάτι και άσπρο πιπέρι, θα ρίξουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα φιλέτα χωρίς να τα ανακατέψουμε.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ