από Commis

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΟΥΖΟΥ

 

Υλικά:
  • 1 πακέτο Linguine
  • 1/2 kg γαρίδες φρέσκες (όχι κατεψυγμένες)
  • 1 (στο είδος) τρίχρωμες πιπεριές
  • 50 με 80 γρ. άνιθο (ανάλογα με την προτίμησή σας)
  • 3 σφηνάκια ούζο
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ψίχα αμυγδάλου
  • αλάτι- πιπέρι
  • βούτυρο για σωτάρισμα και για τα λιγκουίνι
Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λιγκουίνι al dente (περίπου 8 λεπτά). Τα βουτυρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας το πρώτο (κάτω από το κεφάλι) και το τελευταίο (πριν την ουρά) κομμάτι κέλυφος επάνω στη γαρίδα. Αυτό γίνεται για να μη διαλυθεί κατά το σωτάρισμα και το μαγείρεμα.

Κόβουμε τις πιπεριές λωρίδες και ψιλοκόβουμε τον άνιθο.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις πιπεριές (χαμηλή θερμοκρασία). Όταν μαλακώσουν λίγο σηκώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την ψίχα και τις γαρίδες. Μόλις πάρουν χρώμα οι γαρίδες και πετάξουν τα υγρά τους σβήνουμε με ούζο. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον άνιθο. Χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοβράσει.

Θα είναι έτοιμο μόλις έχει πήξει λίγο. Μπορούμε να ρίξουμε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά ή να την σερβίρουμε από πάνω μαζί με τις γαρίδες.

Καλή όρεξη!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ