Εκτέλεση:
Αναμειγνύετε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ καλά σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτετε ανακατεύοντας το νερό, τη βανίλια, τη μαστίχα, το ροδόνερο, τη ζελατίνη και τα αμύγδαλα.
Βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει.
Μόλις πήξει το κατεβάζετε και το αδειάζετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 7 ώρες.
Το βγάζετε από το ψυγείο, το κόβετε σε κυβάκια της αρεσκείας σας και το κυλάτε σε μια πιατέλα με άχνη ζάχαρη.
Αναμειγνύετε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ καλά σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτετε ανακατεύοντας το νερό, τη βανίλια, τη μαστίχα, το ροδόνερο, τη ζελατίνη και τα αμύγδαλα.
Βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει.
Μόλις πήξει το κατεβάζετε και το αδειάζετε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για 7 ώρες.
Το βγάζετε από το ψυγείο, το κόβετε σε κυβάκια της αρεσκείας σας και το κυλάτε σε μια πιατέλα με άχνη ζάχαρη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...