Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι σε βαθιά κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά να φτιάξουμε μέτριο σιρόπι, ούτε πολύ σφιχτό ούτε νερουλό, να στέκεται
- Διαλύουμε την ζελατίνη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την προσθέτουμε στο σιρόπι μαζί με το ροδόνερο και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε τετράγωνο ταψί. Το μίγμα να έχει ύψος μέχρι 2 ή 2,5 εκ. το πολύ. Το αφήνουμε να πήξει όλο το βράδυ.
- Το επόμενο πρωί, κόβουμε σε κύβους (λουκούμια) και περνάμε τα κομμάτια από άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με λίγο νισεστέ. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλες τις πλευρές τους.
- Αν θέλουμε τα λουκούμια μας να έχουν ξηρούς καρπούς (π.χ. αμύγδαλα) τα τοποθετούμε στο ταψί πριν ρίξουμε το μίγμα του σιροπιού.
Καλή επιτυχία.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...