ΖΕΛΑΤΙΝΗ
κολλώδης ουσία από ζώα. Χρησιμοποιείται ως προσθετικό σε προϊόντα διατροφής στη μαγειρική και τη ζσχαροπλαστική
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΖΕΛΑΤΙΝΗ
Cheesecake (Τσηζ Κέικ) με κλασική συνταγή
Υλικά: Για τη βάση: 3 πακέτα μπισκότα Μιράντα Παπαδοπουλου (τριμμενα με το μούλτι για μεγαλύτερη ευκολία) 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη Για τη γέμιση: 2 πακέτα τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια των 200 γρ. το κάθε...
Cheesecake εύκολο
Υλικά: 2 πακέτα μπισκότα digestive θρυματισμένα 1/2 πακέτο βούτυρο ανάλατο 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη 2 πακέτα τυρί κρέμα 500 γρ. κρέμα γάλακτος 10 γρ. ζελατίνη 1/2 ποτήρι νερό ζεστό 4 κ.σ. χυμό λεμόνι 1...
Marshmallows
Υλικά: 2 σακουλάκια ζελατίνη σε σκόνη 7 κ.σ. νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 2 κ.σ. σιρόπι γλυκόζης λίγο άρωμα βανίλιας (1 βανίλια) ΟΧΙ βανιλλίνη Εκτέλεση: Ζεσταίνω ελαφρά το νερό με τη γλυκόζη και τη ζάχαρη....
Απολαυστική μους λευκής σοκολάτας
Υλικά: 300 γρ. λευκή σοκολάτα 500 ml κρέμα γάλακτος 10 κουταλιές σούπας γάλα 2 φύλλα ζελατίνης Για τη Σως: 500 γρ. καθαρισμένα ροδάκινα χυμός από 1 λεμόνι 100 γρ. ζάχαρη Εκτέλεση: Σπάμε τη σοκολάτα...
Γλειφιτζούρια
Υλικά: 1 κουταλιά κρεμόριο λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής (πράσινο, κόκκινο) 1 κ.σ. γλυκόζη 2 φύλλα ζελατίνη 1 ποτήρι νερό λίγο ζάχαρη Εκτέλεση: Ζεστάινουμε το νερό και τα υπόλιπα υλικά. Μετά κάνουμε...
Κέικ κάστανο
Υλικά: 150 γρ. βούτυρο 30 γρ. ζάχαρη 60 γρ. κρόκος 70 γρ. ζάχαρη 100 γρ. ασπράδια 70 γρ. ζάχαρη 100 γρ. φρέσκο γάλα 100 γρ. κρέμα κάστανο 200 γρ. αλεύρι 4 γρ. μπέικιν κομμάτια κάστανο επικάλυψη...
Κέικ πραλίνα
Υλικά: 500 γρ. αυγά 700 γρ. ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 350 γρ. κρέμα γάλακτος 400-450 γρ. πάστα φουντουκιού 540 γρ. αλεύρι 10 γρ. μπέικιν 200 γρ. βούτυρο Επικαλυψη: 500 γρ. κρέμα γάλακτος 300 γρ. λευκή...
Κέικ Φιστικι
Υλικά: 500 γρ. αυγά 700 γρ. ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 350 γρ. κρέμα γάλακτος 350-400 γρ. πάστα φιστίκι 540 γρ. αλεύρι 10 γρ. μπέικιν 200 γρ. βούτυρο 250-300 γρ. αμαρένα Επικάλυψη: 300 γρ. κρέμα γάλακτος...
Κρέμα Ισπανική
Υλικά 1 κουτ. σούπας κοφτή από ένα φακελάκι ζελατίνης 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα 8 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη ελάχιστο αλάτι 2 αβγά και 1 κροκάδι βανίλια Εκτέλεση Ρίχνετε τη ζελατίνα σε 4 κουταλιές της...
Μοσχαρίσια γλώσσα με μανιτάρια πλευρώτους
Υλικά: 1 μοσχαρίσια γλώσσα 2 μέτρια κρεμύδια 2 καρότα ½ σάλτσα ντομάτας 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους 2 φυλαράκια δάφνη 1 φλυτζανάκι καφέ σπορέλαιο Εκτέλεση: Βράζετε για 3 ώρες στη χύτρα τη...
Ντοματάκια γεμιστά με τεκίλα
Υλικά 35 ντοματάκια 500 γραμ. ντομάτες «τσερρυ» 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλικομμένη 1 κουτ. του γλυκού ζελατίνη 1/3 φλιτζ. χυμό ντομάτας 3 κουτ. του γλυκού τεκίλα λευκή 2 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο...
Προσθετικά τροφών
Σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας, οι προσθετικές ουσίες είναι ύλες που προστίθονται σκόπιμα στα τρόφιμα, σε μικρές ποσότητες, για να πετύχουν κάποιο σκοπό. Συνήθως, οι προσθετικές...
Πώς παρασκευάζεται το κρασί
Παρασκευή Κρασιού: Τα σταφύλια μαζεύονται μόλις ωριμάσουν και πατιούνται σε ειδικά πατητήρια, για να προκύψει ο χυμός που ονομάζεται γλεύκος. Οταν πρόκειται να παρασκευαστούν κρασιά ειδικού τύπου,...
Τούρτα Σταφύλι
Υλικά: * 150γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως 125γρ. βούτυρο 300γρ. σταφύλια κόκκινα και πράσινα (χωρίς κουκούτσια) 600γρ. τυρί κρέμα (τύπου philadelphia) 300γρ γιαούρτι στραγγιστό 3 κ.σ. χυμό...
Τούρτα μήλου
Υλικά: 110 γρ. βούτυρο 180 γρ. ζάχαρη 1 κουταλάκι αλάτι 2 αυγά 2 φακελάκια βανιλινη 110 γρ. αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 170 ml. λικέρ 800 γρ. ξυνόμηλα 150 ml. χυμό μήλου ½...
Τούρτα μους με δυόσμο και βύσσινο
Υλικά: 500 ml κρέμα γάλακτος 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 1 φλ. ζάχαρη άχνη 3 φύλλα ζελατίνης 6 κ.σ. νερό 10-15 φυλλαράκια δυόσμου 1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού βύσσινο Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τη...