Επικάλυψη:
300 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. πάστα φιστίκι
5 γρ. ζελατίνη
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την πάστα φιστίκι, το αλεύρι με το μπέικιν και τέλος το βούτυρο λιωμένο και την αμαρένα. Ψήνουμε στους 160ο c.
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα υπόλοιπα.
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την πάστα φιστίκι, το αλεύρι με το μπέικιν και τέλος το βούτυρο λιωμένο και την αμαρένα. Ψήνουμε στους 160ο c.
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα υπόλοιπα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...