ΓΛΩΣΣΑΡΙ
Αρωματικό φυτό με καταγωγή από την Ινδία. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στη μεσογειακή κουζίνα και κυρίως στην ιταλική. Θα τον βρείτε φρέσκο το καλοκαίρι. Τα φύλλα του είναι από πολύ λεπτά ως πολύ μεγάλα. Τα φύλλα του πλατύφυλλου βασιλικού πρέπει να τρώγονται σχεδόν ωμά γιατί η γεύση τους χάνεται εύκολα. Ταιριάζει με το ελαιόλαδο, τη μελιτζάνα, τη ντομάτα, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
αφαιρούμε τα λέπια από το ψάρι. Βγαίνουν καλύτερα κάτω από τρεχούμενο νερό. Κρατάμε το ψάρι γερά από την ουρά και με ένα μαχαίρι ξύνουμε το ψάρι από την ουρά προς το κεφάλι για να βγουν τα λέπια.
είδος ραδικιού. Αποκαλείται και witloff. Τα φύλλα κόβονται και προστατεύεται από το φώς, έτσι ώστε τα νέα χλωμά κίτρινα φύλλα, που μοιάζουν με φύλλα καπνού, να ξαναφυτρώσουν. Χρησιμοποιείται φρέσκο σε σαλάτες ή μπρεζαρισμένο σε διάφορες παρασκευές. Το λαχανικό αυτό ανακαλύφθηκε μόλις τον προηγούμενο αιώνα κοντά στις Βρυξέλλες. Εκεί καλλιεργείται ευρύτατα σήμερα κατά την διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου
είδος λικέρ, που παρασκευάζεται από χυμούς φρούτων
Γενική ονομασία για αρωματισμένα κρασιά με βότανα και μπαχαρικά.
σος με λάδι και ξίδι. Χρησιμοποιείται για ντρέσινγκ σε σαλάτες
είδος χορταρικού
μπακλαβάς με σταφίδες που φτιάχνουν στην Κορινθία
Πολωνικό-ρώσικο απόσταγμα δημητριακών. Άχρωμο, άοσμο και με ουδέτερη γεύση.
μαγείρεμα με υγρά τα οποία είναι ή υπερέχουν το σημείο βρασμού (100ο C), όταν το υγρό δημιουργεί φυσαλίδες και εξατμίζεται σε μορφή ατμού
Παγωτό σάντουιτς
Υλικά: 1 κουτί εβαπορέ 1/2 κουτί ζαχαρούχο γαλα 1 φάκελο garni 2 κουτιά μπισκότα πτι-μπερ Εκτέλεση: Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθετουμε το garni...
Gourmet ψαρόσουπα βλάχου ala Pandespani
Υλικά: 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σψυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2 4 καρότα καθαρισμένα 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο 50...