ΓΛΩΣΣΑΡΙ
Η έκδοση της salsa mexicana cruda από το Γιουκατάν. Φτιαγμένη με χυμό από πικρά πορτοκάλια
Ισπανική χειμερινή σαλάτα, από την Καταλονία. Με Βελγικά αντίδια (Belgian endive), κόκκινες πιπεριές τσίλι, αμύγδαλα, σκόρδο, λάδι και ξύδι
Μεγάλη κιτρινοπράσινη πιπεριά από το Μέξικο
γαλλική ονομασία για το σέρυ
κινέζικη ονομασία για την γαρίδα
κινέζικη ονομασία για τον κορίανδρο
Κινέζικη ονομασία για το καβούρι
Κοτόπουλο σε μαρινάδα από στεγνές γαρίδες, πιπεριές τσίλι, τζίντζερ και κάσιους. Κλασσικό πιάτο της Αφρο-Βραζιλιανικής παράδοσης.
Μεξικάνικη ονομασία για τα πράσινα φραγκόσυκα (pricle pear)
Κίτρινα κουκιά και ρύζι καρύδας, ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρωινό ή μεζές στο Βιετνάμ

Gourmet ψαρόσουπα βλάχου ala Pandespani
Υλικά: 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σψυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2 4 καρότα καθαρισμένα 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο 50...

Eλαφριά μακαρονάδα με λαχανικά
Υλικά: 1 πράσο ψιλοκομένο 1 καρότο κομένο σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες(τις αφαιρώ μετά) 1 κουταλιά κάπαρη 2 φρέσκες ντομάτες 1 κουταλάκι πελτέ 1 κουταλιά ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι μια πρέζα...

Μους λεμόνι με μασκαρπόνε
Υλικά (για 4 μπολάκια): 250 γρ. μασκαρπόνε 80 γρ. άχνη χυμό από 2 μέτρια λεμόνια ξύσμα από 1 λεμόνι 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά μπισκότα Μιράντα(1-2 σε κάθε μπολάκι) Εκτέλεση: Χτυπάμε στο...