ΓΛΩΣΣΑΡΙ
Η έκδοση της salsa mexicana cruda από το Γιουκατάν. Φτιαγμένη με χυμό από πικρά πορτοκάλια
Ισπανική χειμερινή σαλάτα, από την Καταλονία. Με Βελγικά αντίδια (Belgian endive), κόκκινες πιπεριές τσίλι, αμύγδαλα, σκόρδο, λάδι και ξύδι
Μεγάλη κιτρινοπράσινη πιπεριά από το Μέξικο
γαλλική ονομασία για το σέρυ
κινέζικη ονομασία για την γαρίδα
κινέζικη ονομασία για τον κορίανδρο
Κινέζικη ονομασία για το καβούρι
Κοτόπουλο σε μαρινάδα από στεγνές γαρίδες, πιπεριές τσίλι, τζίντζερ και κάσιους. Κλασσικό πιάτο της Αφρο-Βραζιλιανικής παράδοσης.
Μεξικάνικη ονομασία για τα πράσινα φραγκόσυκα (pricle pear)
Κίτρινα κουκιά και ρύζι καρύδας, ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πρωινό ή μεζές στο Βιετνάμ

Πεντανόστιμα και γρήγορα τρουφάκια με κακάο και ινδοκάρυδο
Υλικά: 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 πακέτο ινδοκάρυδο 1 κ.σ. κακάο λίγο κονιάκ Εκτέλεση: Λιώνουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα εώς ότου γίνουν σκόνη και τα βάζουμε σε μια...

Σοκολατένια μπολ
Υλικά (για 5 μπολ): 2 κουβερτούρες 15 μπισκότα πτι-μπερ φρέσκο γάλα βούτυρο σοφτ μπανάνα ή φράουλες (ανάλογα με την προτίμιση) Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα και αφού λιώσει ρίχνουμε λίγο βούτυρο...

Καλαμαράκια γεμιστά
Υλικά: 1 κιλό καλαμαράκια λίγο λάδι 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κρεμμύδι φρέσκο(όσο θέλετε) 1/2 ποτήρι ρύζι αλάτι πιπέρι 3/4 ποτηριού κρασί άσπρο 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό νερό...