ΓΛΩΣΣΑΡΙ

N
nampla (fish sauce)

Από φρέσκα αλατισμένα ψάρια (αντζούγιες). Χρώματος καφέ. Κυρίως ταϊλανδέζικη

nigiri-zushi

είδος σούσι. Είναι φέτες ωμών ή μαγειρεμένων ψαρικών, λαχανικών ή άλλων μπουκιών που τοποθετούνται πάνω σε στρώμα από ρύζι για σούσι

noodle kugel

ένα είδος πίτας που γίνεται από χυλοπίτες, γεμιστή με ανθότυρο και σταφίδες. Συνοδεύει κρέας

nougat de montelimar

μαντολάτο

ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τορτίγια με τηγανιά και σαλάτα

Υλικά: 2-3 τορτίγιες ανά άτομο 300 γρ. τηγανιά χοιρινή ανά άτομο γιαούρτι στραγγιστό μαρούλι φρέσκο κρεμμυδάκι καρότο (προαιρετικό) Εκτέλεση: Τηγανίζουμε το κρέας (φροντίζουμε να είναι κομμένο σε...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Καλαμαράκια γεμιστά

Υλικά: 1 κιλό καλαμαράκια λίγο λάδι 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο κρεμμύδι φρέσκο(όσο θέλετε) 1/2 ποτήρι ρύζι αλάτι πιπέρι 3/4 ποτηριού κρασί άσπρο 2 κουταλάκια ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό νερό...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Ιταλικά μακαρόνια καρμπονάρα

Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση λαζανάκια) 2 αβγά 1 πακέτο μπέικον 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (τυρί) Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να μην είναι πολύ μαλακά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά...