Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε την συναγρίδα της στίβουμε το ένα λεμόνι για να σφίξει, την αφήνουμε για μισή ώρα και την πλένουμε ξανά και την τοποθετούμε στο ταψί.
Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί.
Στη συνέχεια τους στίβουμε και τα αλλά δύο λεμόνια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Έπειτα προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε 3 κομμάτια, την ντομάτα σε μικρά κυβάκια, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, τον μαϊντανό χοντροκομμένο και τα ανακατεύουμε.
Τέλος, βάζουμε ελαιόλαδο αρκετό και συμπληρώνουμε με νερό όσο πάρει.
Καλή επιτυχία!
Αφού πλύνουμε την συναγρίδα της στίβουμε το ένα λεμόνι για να σφίξει, την αφήνουμε για μισή ώρα και την πλένουμε ξανά και την τοποθετούμε στο ταψί.
Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί.
Στη συνέχεια τους στίβουμε και τα αλλά δύο λεμόνια και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Έπειτα προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε 3 κομμάτια, την ντομάτα σε μικρά κυβάκια, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, τον μαϊντανό χοντροκομμένο και τα ανακατεύουμε.
Τέλος, βάζουμε ελαιόλαδο αρκετό και συμπληρώνουμε με νερό όσο πάρει.
Καλή επιτυχία!
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...