ΓΛΩΣΣΑΡΙ

S
samosas (σαμόζας)

τριγωνικές πιτούλες με πικάντικη γέμιση πατάτας ή κιμά.

satay

Πικάντικη σάλτσα

Saturei

στα Λατινικά λέγεται satureia hortensis. Φύετται στη Νότια Ευρώπη και χρησιμοποιήτο κυρίως σε πιάτα με φασόλια.

seek kebab (σηκ κεμπάπ)

μικρά κομμάτια αρνιού με μπαχαρικά σε σουβλάκια.

silfium

καρύκευμα που η χρήση του ήταν πολύ διαδεδομένη στην Αρχαία Ελλάδα και λόγω της πολύ κατανάλωσής του εξαφανίστηκε

Silphium

το άλλο όνομά της είναι ferula asa foetida. Στην Ινδική κουζίνα λέγεται hing. Πιθανότατα είναι υποκατάστατο του κρεμμυδιού και του σκόρδου, γιαυτό πρέπει να χρησιμοποιείται σε λιγότερες ποσότητες εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς του.

soba

είδος νούντλς, θα τα βρείτε κυρίως στην Ανατ.Ιαπωνία. Φτιάχνεται από σιτηρά. Μπορούν να σερβιριστούν εκτός από ζεστά και κρύα μέσα σε ζωμό, συνήθως το καλοκαίρι

sommelier

οινογνώστης που σου προτείνει το κρασί που ταιριάζει με το πιάτο της επιλογής σου

soya sauce

Αλμυρή σάλτσα σόγιας και φασολιών

sοur cream

Έχει στερεά μορφή γιαουρτιού, μπορείτε να τη φτιάξετε χτυπώντας γιαούρτι και κρέμα γάλακτος με χυμό λεμονιού και αφήνοντας για 24 ώρες έξω απο το ψυγείο. [Άννα]

ΓΛΥΚΑ

Brownie (ατομικά)

Υλικά: 250 γρ. κουβερτούρα 250 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι 6 αυγά Εκτέλεση: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Μέτα...

ΓΛΥΚΑ

Μπισκότα στροβιλιστά

Υλικά: 1/2 φλ. βούτυρο 3/4 φλ. ζάχαρη 2 κ.γ. βανίλια υγρή 1 αβγό 1 3/4 φλ. αλεύρι 1/2 κ.γ. μπέικιν 1/2 κ.γ. αλάτι 30 γρ. κουβερτούρα 1 κ.σ. γάλα Εκτέλεση: Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και...

ΓΛΥΚΑ

Μους λεμόνι με μασκαρπόνε

Υλικά (για 4 μπολάκια): 250 γρ. μασκαρπόνε 80 γρ. άχνη χυμό από 2 μέτρια λεμόνια ξύσμα από 1 λεμόνι 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά μπισκότα Μιράντα(1-2 σε κάθε μπολάκι) Εκτέλεση: Χτυπάμε στο...