ΓΛΩΣΣΑΡΙ
λαδερό φαγητό με μελιτζάνες και γέμιση από σκόρδο, κρεμμύδι, ντομάτα και μαϊντανό. Τούρκικη λέξη.
Παρασκευάζεται από διάφορα σιτηρά (κριθάρι, βρώμη, σιτάρι, σίκαλη) και εν μέρει με πολτό απόσταξης κριθαριού. Γνωστές μάρκες είναι οι :Tullamore Dew, Old Bush mills, J. Janneson.
Χριστουγεννιάτικο γλυκό της Μικράς Ασίας με σιρόπι και γέμιση από καρύδια και γαρύφαλο

Gourmet ψαρόσουπα βλάχου ala Pandespani
Υλικά: 1 κιλό ψάρι βλάχος (ή ροφός ή σψυρίδα ή στείρα) σε φέτες ή και ολόκληρο 8 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες 2 μεσαία κρεμμύδια κομμένα στα 2 4 καρότα καθαρισμένα 1 κομμάτι σέλερι χοντροκομμένο 50...

Γαριδομακαρονάδα του Μητσάρα
Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια ό,τι επιθυμείτε 500 γρ. γαρίδες κατά προτίμηση φρέσκιες 1 ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας 1/2 ποτήρι λάδι 1/2 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι πιπέρι...