ΓΛΩΣΣΑΡΙ
Κινέζικη ονομασία για την πάπια
Ινδικό ονομασία για ακατέργαστο κρέας ή πουλερικά.
Ιαπωνική ορολογία για ψήσιμο στο γκριλ ή στην σχάρα. Yakimono είναι το φαγητό ψημένο στην σχάρα. Yakitori είναι κομμάτια από κοτόπουλο και λαχανικά σε σούβλα, μαριναρισμένα σε καυτερή σάλτσα και ψημένα στην σχάρα
Ένα σωληνοειδές λαχανικό με καταγωγή την Αφρική. Η μεγάλη θρεπτική αξία του έχει βοηθήσει στο να γίνει μία πολύτιμη πηγή αναγκαίων συστατικών για εκατομμύρια ανθρώπους, ειδικά στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Έχει άσπρη ή κίτρινη σάρκα και καφετί φλούδα και συχνά μπερδεύεται με την γλυκοπατάτα (ειδικά στις ΗΠΑ υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία ειδών γλυκοπατάτας που αποκαλούνται yam)
Ταϊλανδέζικη ονομασία για την σαλάτα. Yam gung είναι γαριδοσαλάτα με κίτρα και τσίλι.
Γαλλική ονομασία για το γιαούρτι
Αγγλικό βότανο του οποίου τα υπέροχα φύλλα χρησιμοποιούνται ως βότανα ή για τσάι
Ιαπωνική ονομασία για τα λαχανικά
Σενεγαλέζικη μαρινάδα από λεμόνι, πιπεριές τσίλι και κρεμμύδια. Για κοτόπουλο με ρύζι
Ένας μικροσκοπικός, μύκητας φυσικής προέλευσης, ο οποίος δημιουργεί την διαδικασία της ζύμωσης, ξεκινώντας την χημική διαδικασία από την οποία προκύπτει το ψωμί, το τυρί, η μπύρα και το κρασί. Υπάρχουν πολλά είδη μαγιάς κυρίως φρέσκια, ξηρή και ζύθου. Το baking powder είναι ένα πρόσφατο χημικό υποκατάστατο για την ζύμωση του ψωμιού
Κρόκοι αυγών οι οποίοι έχουν μπει σε ζεστό σιρόπι. Σε σχήμα κλωστής περιπλεγμένα γίνονται γλυκά. Το ζαχαρωτό αυτό οφείλει την καταγωγή του στους Μαυριτανούς επιδρομείς και παρασκευάζεται από τις καλόγριες του Σαν Λεάντρο στην Σεβίλλη
Μεξικάνικο γλυκό. Αποτελείται από κρόκους αυγών, σέρυ και σιρόπι. Αφού τα συστατικά δημιουργήσουν μία μπάλα, κυλιούνται σε ζάχαρη και κανέλα
Η φωλιά των ορεσίβιων πουλιών θεωρείται ιδιαίτερα καλή λιχουδιά στην Κινέζικη κουζίνα. Οι ξηρές φωλιές, είτε άσπρες είτε μαύρες, μουλιάζονται σε νερό για να αποκτήσουν την ζελατινοειδή υφή τους και χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρα σε σούπες σε δεξιώσεις ή ειδικές περιστάσεις. Ιδιαίτερα ακριβή. Ειδικά οι άσπρες
Βρετανική γευστική πουτίγκα από γάλα, αυγά, αλεύρι τα οποία τα χτυπάμε σκληρά. Αρχικά ψηνόταν κάτω από ένα ροσμπίφ σε μία σούβλα ή σε μία οδοντωτή ράβδο για να πιάσει την μυρωδιά από τα αποστάγματα. Κόβεται σε τετράγωνα για το σερβίρισμα. Η σάλτσα Yorkshire αποτελείται από σάλτσα από κρασί πόρτο, ζελέ από κόκκινες σταφίδες και γαρνίρεται από κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού κομμένα ζουλιέν
Πτερύγιο καρχαρία. Θρεπτική σπεσιαλιτέ από την κινέζικη κουζίνα. Αφού μουλιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, φανερώνεται η ζελατινοειδής υφή του, μία ακριβή σπεσιαλιτέ κρατημένη για δεξιώσεις
Ισπανική ονομασία για την ταπιόκα
Τούρκικη κουζίνα. Λεπτός κύκλος από ζύμη για ψωμί. Χρησιμοποιείται για τύλιγμα. Όπως το φύλλο (phyllo), αλλά πιο λεπτός
Νέα ποικιλία πατάτας με μικρό μέγεθος, κίτρινο χρώμα και πλούσια (αλλά όχι λιπαρή) γεύση
Μύκητας ακανόνιστου σχήματος. Συναντάται στα κούτσουρα. Χρησιμοποιείτε στην Κινέζικη κουζίνα λόγω της ενδιαφέρουσας υφής του: Κίτρινη, καφέ ή μαύρη, από την μία μεριά. Άσπρη από την άλλη. Ο αποξηραμένος μύκητας διογκώνεται σε μέγεθος ύστερα από μούλιασμα σε κάποιο υγρό πριν από το μαγείρεμα
Παγωτό σάντουιτς
Υλικά: 1 κουτί εβαπορέ 1/2 κουτί ζαχαρούχο γαλα 1 φάκελο garni 2 κουτιά μπισκότα πτι-μπερ Εκτέλεση: Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθετουμε το garni...
Eλαφριά μακαρονάδα με λαχανικά
Υλικά: 1 πράσο ψιλοκομένο 1 καρότο κομένο σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες(τις αφαιρώ μετά) 1 κουταλιά κάπαρη 2 φρέσκες ντομάτες 1 κουταλάκι πελτέ 1 κουταλιά ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι μια πρέζα...