YORKSHIRE PUDDING

Βρετανική γευστική πουτίγκα από γάλα, αυγά, αλεύρι τα οποία τα χτυπάμε σκληρά. Αρχικά ψηνόταν κάτω από ένα ροσμπίφ σε μία σούβλα ή σε μία οδοντωτή ράβδο για να πιάσει την μυρωδιά από τα αποστάγματα. Κόβεται σε τετράγωνα για το σερβίρισμα. Η σάλτσα Yorkshire αποτελείται από σάλτσα από κρασί πόρτο, ζελέ από κόκκινες σταφίδες και γαρνίρεται από κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού κομμένα ζουλιέν

ΓΛΥΚΑ

Μαρμελάδα Φράουλα

Υλικά: 1 κιλό φράουλες 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη 1/4 φλ. χυμό λεμόνι Εκτέλεση: Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη....

ΓΛΥΚΑ

Αλλιώτικο cheesecake

Υλικά: 1 ζαχαρούχο γάλα 3 αυγά μπισκότα miranda κανέλα 1 κουταλιά μέλι 1 γιαούρτι {κεσεδάκι} 1 ποτήρι αναρη καρύδια 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού Εκτέλεση: Χτυπάμε το μέλι, τα μπισκότα και τα καρύδια. Σε...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Ψωμάκια μπύρας

Υλικά: 1 κουτάκι μπύρα 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα (μόνο φαρίνα) 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό για επικάλυψη λίγο σουσάμι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μπύρα....