από cookman

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ

 

Υλικά:
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • ελάχιστο νερό (αν χρειαστεί)
  • αλεύρι για αλεύρωμα
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:

Κοσκινίζετε το αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε μέσα τα αυγά, αφού τα έχετε προηγουμένως σπάσει σε χωριστό μπολ. Ζυμώνετε με τα χέρια σας και ενσωματώνετε τα αυγά στο αλεύρι.

Αν η ζύμη είναι σφιχτή προσθέτετε ελάχιστο νερό. Συνεχίζετε το ζύμωμα για πέντε λεπτά περίπου.

Κάνετε μια μπάλα και την τυλίγετε σε διαφανή μεμβράνη. Την αφήνετε στο ψυγείο για μισή με μία ώρα.

Τη βγάζετε, τη χωρίζετε στα τέσσερα και την ανοίγετε σε φύλλο με τον πλάστη ή με τη μηχανή. Αλευρώνετε καλά κάθε φύλλο για να μην κολλάει.

Στη συνέχεια κόβετε λωρίδες με την ροδέλα της πίτσας ή χρησιμοποιείτε τη μηχανή των ζυμαρικών.

Βράζετε αμέσως τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Ανάλογα με το πόσο «χοντρά» τα κάνατε, είναι έτοιμα σε 3 εως 6 λεπτά. Στραγγίζετε και βουτυρώνετε ή αναμειγνύετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ