ΓΛΩΣΣΑΡΙ
εκλεκτό κομμάτι σάρκας ζώου που βρίσκεται εκατέρωθεν της σπονδυλικής στήλης και κοντά στα νεφρά. Είναι το πιο τρυφερό κομμάτι του κρέατος. Το πάνω κομμάτι κόβεται φιλέτο για τηγάνι και το κεντρικό κόβεται σε φέτες πάχους 2-3 εκ. για σχάρα.
ομοιόμορφος τρόπος ψησίματος του φαγητού από όλες τις πλευρές. Με την τεχνική αυτή αξιοποιούνται μεγάλα κομμάτια κρέας (συγκρατεί το άρωμά του και απελευθερώει τους χυμούς του), πίτες ή ότι θέλετε να ψηθεί ομοιόμορφα.
ψωμί με πολλές φυτικές ίνες. Το αλεύρι που χρησιμοποιείται προέρχεται από άλεση ολόκληρου του σιταριού.
βαρύ ψωμί, με καφετί χρώμα, από μείγμα σιτάλευρου και σικάλευρου.
σταρένιο ψωμί που έχει γίνει από αλεύρι σε κοκκώδη μορφή (και όχι από αλεύρι λεπτής άλεσης).
ψωμί από μείγμα σογιάλευρου - σιτάλευρου

Μπισκότα στροβιλιστά
Υλικά: 1/2 φλ. βούτυρο 3/4 φλ. ζάχαρη 2 κ.γ. βανίλια υγρή 1 αβγό 1 3/4 φλ. αλεύρι 1/2 κ.γ. μπέικιν 1/2 κ.γ. αλάτι 30 γρ. κουβερτούρα 1 κ.σ. γάλα Εκτέλεση: Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και...

Πάστα Φλώρα
Υλικά: 200 γρ. βούτυρο (απ'το ψυγείο) 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 300 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν 200 γρ. μαρμελάδα (ό,τι θέλουμε) Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη (εκτός της μαρμελάδας) και...

Κοτόπουλο με κάρρυ
Υλικά: 1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη μανιτάρια κομμένα σε φέτες μπιζέλια(1 χούφτα) 1 κρεμμύδι 2 κουταλάκια κάρρυ νερό για το ψήσιμο λάδι αλάτι πιπέρι...