ΓΛΩΣΣΑΡΙ

Ψ
ψαρονέφρι

εκλεκτό κομμάτι σάρκας ζώου που βρίσκεται εκατέρωθεν της σπονδυλικής στήλης και κοντά στα νεφρά. Είναι το πιο τρυφερό κομμάτι του κρέατος. Το πάνω κομμάτι κόβεται φιλέτο για τηγάνι και το κεντρικό κόβεται σε φέτες πάχους 2-3 εκ. για σχάρα.

ψήσιμο με θερμό αέρα

ομοιόμορφος τρόπος ψησίματος του φαγητού από όλες τις πλευρές. Με την τεχνική αυτή αξιοποιούνται μεγάλα κομμάτια κρέας (συγκρατεί το άρωμά του και απελευθερώει τους χυμούς του), πίτες ή ότι θέλετε να ψηθεί ομοιόμορφα.

ψωμί ολικής αλέσεως

ψωμί με πολλές φυτικές ίνες. Το αλεύρι που χρησιμοποιείται προέρχεται από άλεση ολόκληρου του σιταριού.

ψωμί σίκαλης

βαρύ ψωμί, με καφετί χρώμα, από μείγμα σιτάλευρου και σικάλευρου.

ψωμί σιμιγδαλένιο

σταρένιο ψωμί που έχει γίνει από αλεύρι σε κοκκώδη μορφή (και όχι από αλεύρι λεπτής άλεσης).

ψωμί σόγιας

ψωμί από μείγμα σογιάλευρου - σιτάλευρου

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Ψωμάκια μπύρας

Υλικά: 1 κουτάκι μπύρα 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα (μόνο φαρίνα) 1 κ.γ. αλάτι 1 αυγό για επικάλυψη λίγο σουσάμι (προαιρετικά) Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε τη μπύρα....

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Πίτσα με ζύμη κουρού

Υλικά: Για τη ζύμη: Υλικά: 1 κιλό αλεύρι 350 γρ. νερό 350 γρ. βούτυρο 25 γρ. αλάτι 25 γρ. ζάχαρη 25 γρ. μαγιά 3-4 αυγά Για τη γέμιση: (όσο σας κάνει όρεξη από το καθένα) Hot (ή Mild για όσους δεν...

ΓΛΥΚΑ

Μπισκότα στροβιλιστά

Υλικά: 1/2 φλ. βούτυρο 3/4 φλ. ζάχαρη 2 κ.γ. βανίλια υγρή 1 αβγό 1 3/4 φλ. αλεύρι 1/2 κ.γ. μπέικιν 1/2 κ.γ. αλάτι 30 γρ. κουβερτούρα 1 κ.σ. γάλα Εκτέλεση: Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και...