YEAST
Ένας μικροσκοπικός, μύκητας φυσικής προέλευσης, ο οποίος δημιουργεί την διαδικασία της ζύμωσης, ξεκινώντας την χημική διαδικασία από την οποία προκύπτει το ψωμί, το τυρί, η μπύρα και το κρασί. Υπάρχουν πολλά είδη μαγιάς κυρίως φρέσκια, ξηρή και ζύθου. Το baking powder είναι ένα πρόσφατο χημικό υποκατάστατο για την ζύμωση του ψωμιού
Σουτζουκάκια στο φούρνο
Υλικά: 1/2 κιλό μοσχαρίσιο άπαχο κιμά 2 κ.σ. φρυγανιά ολικής αλέσεως τριμμένη μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι 1 κουτί ντοματοχυμό κύμινο 1 κρεμμύδι ελαιόλαδο αλεύρι Εκτέλεση: Το φαγητό αυτό είναι...
Ιταλικά μακαρόνια καρμπονάρα
Υλικά: 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση λαζανάκια) 2 αβγά 1 πακέτο μπέικον 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (τυρί) Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να μην είναι πολύ μαλακά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά...