ΒΕΛΓΙΚΟ ΑΝΤΙΒ (BELGIAN ENDIVE)
είδος ραδικιού. Αποκαλείται και witloff. Τα φύλλα κόβονται και προστατεύεται από το φώς, έτσι ώστε τα νέα χλωμά κίτρινα φύλλα, που μοιάζουν με φύλλα καπνού, να ξαναφυτρώσουν. Χρησιμοποιείται φρέσκο σε σαλάτες ή μπρεζαρισμένο σε διάφορες παρασκευές. Το λαχανικό αυτό ανακαλύφθηκε μόλις τον προηγούμενο αιώνα κοντά στις Βρυξέλλες. Εκεί καλλιεργείται ευρύτατα σήμερα κατά την διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου
![](http://greekcook.gr/cache/2e/2e765fbfacb08a1837609b3790f94315.png)
Μπισκότα στροβιλιστά
Υλικά: 1/2 φλ. βούτυρο 3/4 φλ. ζάχαρη 2 κ.γ. βανίλια υγρή 1 αβγό 1 3/4 φλ. αλεύρι 1/2 κ.γ. μπέικιν 1/2 κ.γ. αλάτι 30 γρ. κουβερτούρα 1 κ.σ. γάλα Εκτέλεση: Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και...
![](http://greekcook.gr/cache/ce/ce5e83e0b992b2a6c791dc420fb680dc.png)
Eλαφριά μακαρονάδα με λαχανικά
Υλικά: 1 πράσο ψιλοκομένο 1 καρότο κομένο σε κυβάκια 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες(τις αφαιρώ μετά) 1 κουταλιά κάπαρη 2 φρέσκες ντομάτες 1 κουταλάκι πελτέ 1 κουταλιά ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι μια πρέζα...