ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
Υλικά:
- 1 μοσχαρίσια γλώσσα
- 2 μέτρια κρεμύδια
- 2 καρότα
- ½ σάλτσα ντομάτας
- 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
- 2 φυλαράκια δάφνη
- 1 φλυτζανάκι καφέ σπορέλαιο
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Βράζετε για 3 ώρες στη χύτρα τη γλώσσα με τα φυλαράκια δάφνης,
(μπορείτε να το κάνετε απο το βράδυ) αφού την έχετε πλύνει πολύ
καλά.
- Όταν κρυώσει, την ξεπετσώνετε και την κόβετε σε λεπτά κομμάτια,
βάζετε το μισό λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε το
κρέας.
- Το σοτάρετε και ρίχνετε τα κρεμμύδια κομμένα στα 4, τα καρότα
ολόκληρα, την ντομάτα και τα αφήνετε να πάρουν όλα μαζί μια βράση
για μισή ώρα.
- Αφαιρείτε το κρέας και ρίχνετε την σάλτσα (ντομάτα, κρεμμύδια,
καρότα) στο μπλέντερ. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε το υπόλοιπο
λάδι και ρίξτε τα μανιτάρια κομμένα όπως αγαπάτε (εμένα μου αρέσουν
μεγάλα κομμάτια).
- Κατόπιν προσθέστε την σάλτσα και αφήστε τα να δέσουν.
- Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο κορν
φλάουρ, που δεν το νομίζω, γιατί θα έχει αφήσει την
ζελατίνη του το γλωσσάκι μας (γλωσσάρα είναι αλλά να....)
Σερβίρισμα: Σε μία πιατέλα προσθέστε την μισή σάλτσα, μετά τα κομμάτια γλώσσας και πάλι σάλτσα.
Καλή όρεξη
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...