από
maraia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΥΣ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ
Υλικά:
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 6 κ.σ. νερό
- 10-15 φυλλαράκια δυόσμου
- 1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα μπρίκι και διαλύουμε την μαλακωμένη ζελατίνα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σαντιγί, το μίγμα της ζελατίνας, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τη μέντα και το γιαούρτι. Μεταφέρετε το μίγμα σε μία φόρμα. Το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει περίπου 4-5 ώρες.
Σερβίρουμε με το γλυκό του κουταλιού και μπόλικα φυλλαράκια δυόσμου.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα μπρίκι και διαλύουμε την μαλακωμένη ζελατίνα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σαντιγί, το μίγμα της ζελατίνας, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τη μέντα και το γιαούρτι. Μεταφέρετε το μίγμα σε μία φόρμα. Το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει περίπου 4-5 ώρες.
Σερβίρουμε με το γλυκό του κουταλιού και μπόλικα φυλλαράκια δυόσμου.
MORFAT Creamy
Το MORFAT Creamy είναι φυτικό προϊόν που αντικαθιστά τη σαντιγί, είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά και δεν έχει συντηρητικά. Είναι συσκευασμένη σε μεταλλικό δοχείο, με ειδικό καπάκι...
Πόσο καιρό διατηρείται ένα τυρί
Τα μαλακά τυριά πρέπει να τρώγονται σχεδόν αμέσως μετά την αγορά τους. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο σκληρό είναι ένα τυρί, τόσο περισσότερο διατηρείται φρέσκο. Αλλά να θυμάστε πως το τυρί...
Φορμαέλλα Παρνασσού
Η φορμαέλλα είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγματα αυτών, στην περιοχή της Αράχωβας Παρνασσού. Είναι σκληρό τυρί, με πικάντικη γεύση και πλούσιο...