Εκτέλεση:
Προετοιμασία του ζελέ: αραιώνετε το φάκελο ζελέ σε ένα μόνο φλυτζάνι ζεστό νερό. Δεν προσθέτετε κρύο νερό κλπ. Αφήνετε στο μπωλ να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ αδειάζετε το ζουμί της κονσέρβας βύσσινο, λίγο νερό και 1-2 κουταλιές της σούπας λικέρ (το λικέρ δεν είναι απαραίτητο αν προορίζετε το γλυκό για μικρά παιδιά).
Βουτάτε κάθε μπισκότο για 1 δευτερόλεπτο στο ζουμί και τοποθετείτε τα μπισκότα στο βυθό και στα τοιχώματα του πυρέξ όσο μπορείτε πιο σφιχτά, με τη ζαχαρένια όψη προς τα έξω.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύετε με το σύρμα, στο χέρι, και όχι πάρα πολύ, το γιαούρτι, το ζελέ και τα βύσσινα. Δεν πειράζει αν το μίγμα δεν είναι εντελώς ομοιογενές.
Χύνετε το μίγμα γιαουρτιού στο μπωλ με τα μπισκότα.
Κόβετε τις άκρες μπισκότων που περισσεύουν πάνω από το γιαούρτι, αφήνοντας περίπου ένα δάχτυλο πάνω από το γιαούρτι.
Τοποθετείτε τα κομμένα κομματάκια και μερικά ολόκληρα μπισκότα πάνω από το γιαούρτι ώστε να σχηματιστεί η βάση του γλυκού.
Τοποθετείτε ένα πιατάκι σαν "βάρος" πάνω στο γλυκό. Βάζετε στο ψυγείο για 2-4 ώρες (ή από την προηγούμενη μέρα)
Ξεφορμάρετε ξεπλένοντας το πυρέξ με χλιαρό νερό. Μπορείτε να διακοσμήσετε με βύσσινα και σιρόπι βύσσινου, ή να την αφήσετε όπως είναι.
* Η ακριβής ποσότητα υλικών δεν έχει σημασία, το γλυκό θα παγώσει και με περισσότερο ή λιγότερο γιαούρτι.
* Η Charlotte συνήθως γίνεται με κρέμα, αλλά αυτή η συνταγή είναι πολύ δροσερή για καλοκαίρι και ελαφριά μετά από ένα γερό γεύμα.
Προετοιμασία του ζελέ: αραιώνετε το φάκελο ζελέ σε ένα μόνο φλυτζάνι ζεστό νερό. Δεν προσθέτετε κρύο νερό κλπ. Αφήνετε στο μπωλ να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ αδειάζετε το ζουμί της κονσέρβας βύσσινο, λίγο νερό και 1-2 κουταλιές της σούπας λικέρ (το λικέρ δεν είναι απαραίτητο αν προορίζετε το γλυκό για μικρά παιδιά).
Βουτάτε κάθε μπισκότο για 1 δευτερόλεπτο στο ζουμί και τοποθετείτε τα μπισκότα στο βυθό και στα τοιχώματα του πυρέξ όσο μπορείτε πιο σφιχτά, με τη ζαχαρένια όψη προς τα έξω.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύετε με το σύρμα, στο χέρι, και όχι πάρα πολύ, το γιαούρτι, το ζελέ και τα βύσσινα. Δεν πειράζει αν το μίγμα δεν είναι εντελώς ομοιογενές.
Χύνετε το μίγμα γιαουρτιού στο μπωλ με τα μπισκότα.
Κόβετε τις άκρες μπισκότων που περισσεύουν πάνω από το γιαούρτι, αφήνοντας περίπου ένα δάχτυλο πάνω από το γιαούρτι.
Τοποθετείτε τα κομμένα κομματάκια και μερικά ολόκληρα μπισκότα πάνω από το γιαούρτι ώστε να σχηματιστεί η βάση του γλυκού.
Τοποθετείτε ένα πιατάκι σαν "βάρος" πάνω στο γλυκό. Βάζετε στο ψυγείο για 2-4 ώρες (ή από την προηγούμενη μέρα)
Ξεφορμάρετε ξεπλένοντας το πυρέξ με χλιαρό νερό. Μπορείτε να διακοσμήσετε με βύσσινα και σιρόπι βύσσινου, ή να την αφήσετε όπως είναι.
* Η ακριβής ποσότητα υλικών δεν έχει σημασία, το γλυκό θα παγώσει και με περισσότερο ή λιγότερο γιαούρτι.
* Η Charlotte συνήθως γίνεται με κρέμα, αλλά αυτή η συνταγή είναι πολύ δροσερή για καλοκαίρι και ελαφριά μετά από ένα γερό γεύμα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...