από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ
Υλικά:
- 1 αυγό
- 200 γρ. ροδάκινα κομπόστα
- 250 γρ. αλεύρι
- 2 1/2 κουταλάκια μπέικιν
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- λίγο αλάτι
- 125 γρ. αποβουτυρωμένη μαργαρίνη
- 65 γρ. ζάχαρη για διαβητικούς (να προσέξετε να κάνει για μαγειρική και ζαχαροπλαστική)
- 250 γρ. ξινόγαλο
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στραγγίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, κρατάμε και μερικά για ντεκόρ.
Βάζουμε όλα τα ξερά υλικά μαζί με τα ροδάκινα. Ανατακεύουμε τη μαργαρίνη, το υποκατάστατο ζάχαρης, το αυγό και το ξινόγαλο μέχρι να ανακατεύτουν όλα καλά.
Βάζουμε στις ειδικές φόρμες και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και γαρνίρουμε με τα άλλα κομμάτια ροδάκινου.
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στραγγίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, κρατάμε και μερικά για ντεκόρ.
Βάζουμε όλα τα ξερά υλικά μαζί με τα ροδάκινα. Ανατακεύουμε τη μαργαρίνη, το υποκατάστατο ζάχαρης, το αυγό και το ξινόγαλο μέχρι να ανακατεύτουν όλα καλά.
Βάζουμε στις ειδικές φόρμες και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και γαρνίρουμε με τα άλλα κομμάτια ροδάκινου.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...