από frulatti

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΜΑΚΑΡΟΝ ΛΕΜΟΝΙ

 

Υλικά:
  • 900 γραμ. πούδρα αμυγδάλου
  • 150 γραμ. ασπράδια
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 150 γραμ. νερό
  • 190 γραμ. ασπράδια
  • 3 γραμ. αλβουμίνη
  • xρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κρέμα λεμόνι:
  • 360 γραμ. πουρές λεμονιού
  • 480 γραμ. ζάχαρη
  • 440 γραμ. αυγά
  • 650 γραμ. βούτυρο
  • 2 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση:

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι τους 1200c (στους 1120c βάζουμε τα 190 γραμ. ασπράδια μαζί με την αλβουμίνη να χτυπάμε στην 2 ταχύτητα στο μίξερ) όταν ρίχνουμε την καραμέλα το βάζουμε στο 3 μετά το αφήνουμε να κρυώσει στη 2 ταχύτητα.

Ανακατεύουμε μετά το μείγμα με την πούδρα, τα 150 γραμ. ασπράδια μαζί με το χρώμα και κόβουμε σε σιλπατ και ψήνουμε στους 1450c για 11 -12 λεπτά.

Βράζουμε τον πουρέ και τον ρίχνουμε στα αυγά με την ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι τους 840c. Προσθέτουμε τις ενυδατωμένες ζελατίνες.

Όταν το μείγμα φτάσει στους 400c ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια, ομογενοποιούμε και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ