Κρέμα λεμόνι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι τους 1200c (στους 1120c βάζουμε τα 190 γραμ. ασπράδια μαζί με την αλβουμίνη να χτυπάμε στην 2 ταχύτητα στο μίξερ) όταν ρίχνουμε την καραμέλα το βάζουμε στο 3 μετά το αφήνουμε να κρυώσει στη 2 ταχύτητα.
Ανακατεύουμε μετά το μείγμα με την πούδρα, τα 150 γραμ. ασπράδια μαζί με το χρώμα και κόβουμε σε σιλπατ και ψήνουμε στους 1450c για 11 -12 λεπτά.
Βράζουμε τον πουρέ και τον ρίχνουμε στα αυγά με την ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι τους 840c. Προσθέτουμε τις ενυδατωμένες ζελατίνες.
Όταν το μείγμα φτάσει στους 400c ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια, ομογενοποιούμε και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
- 360 γραμ. πουρές λεμονιού
- 480 γραμ. ζάχαρη
- 440 γραμ. αυγά
- 650 γραμ. βούτυρο
- 2 φύλλα ζελατίνης
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι τους 1200c (στους 1120c βάζουμε τα 190 γραμ. ασπράδια μαζί με την αλβουμίνη να χτυπάμε στην 2 ταχύτητα στο μίξερ) όταν ρίχνουμε την καραμέλα το βάζουμε στο 3 μετά το αφήνουμε να κρυώσει στη 2 ταχύτητα.
Ανακατεύουμε μετά το μείγμα με την πούδρα, τα 150 γραμ. ασπράδια μαζί με το χρώμα και κόβουμε σε σιλπατ και ψήνουμε στους 1450c για 11 -12 λεπτά.
Βράζουμε τον πουρέ και τον ρίχνουμε στα αυγά με την ζάχαρη και το ζεσταίνουμε μέχρι τους 840c. Προσθέτουμε τις ενυδατωμένες ζελατίνες.
Όταν το μείγμα φτάσει στους 400c ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια, ομογενοποιούμε και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...