Εκτέλεση:
Βράζετε τα μακαρόνια σε αρκετό νερό αλατισμένο, προσέχοντας να μην βράσουν τελείως.Τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε με αρκετό κρύο νερό.
Κατόπιν βάζετε το βιτάμ σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτοντας το ζαμπόν, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, την ντομάτα, το κοτόπουλο και αφηνενε να ψηθούν 20 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα μακαρόνια, αλάτι-πιπέρι, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα,ανακατεύοντας ώστε να σωταριστούν 5 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε ζεστά ή αν θέλετε τα βάζετε σε ένα πυρέξ και σε δυνατό φούρνο να γκρατιναριστούν.
Βράζετε τα μακαρόνια σε αρκετό νερό αλατισμένο, προσέχοντας να μην βράσουν τελείως.Τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε με αρκετό κρύο νερό.
Κατόπιν βάζετε το βιτάμ σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί, προσθέτοντας το ζαμπόν, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, την ντομάτα, το κοτόπουλο και αφηνενε να ψηθούν 20 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα μακαρόνια, αλάτι-πιπέρι, κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα,ανακατεύοντας ώστε να σωταριστούν 5 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε ζεστά ή αν θέλετε τα βάζετε σε ένα πυρέξ και σε δυνατό φούρνο να γκρατιναριστούν.
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...
Σπαγγέτι αλά CARBONARA v.2
Υλικά: Μακαρόνια κατα προτίμιση spaghetti (ή πένες) Κρέμμα γάλακτος Τυρί parmigiano reggiano 1 αυγό -αν το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο ή 2 αν χρησιμποιήσετε μόνο τους κρόκους Panceta Afumicata (μπορει...