από jameswritten

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ
ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ

 

Ζήτησα το 1975 από έναν σεφ που μαγείρευε στο μοναδικό αξιοπρεπές ξενοδοχείο της Καμπούλ να μου πει κάποιο μυστικό του. Και μου τα είπε όλα.

Υλικά:
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 50 γρ λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Οτιδήποτε βρίσκεται στο ψυγείο ή στο ράφι ή στον κήπο και είναι φαγώσιμο.[Ένα την κάθε φορά ή συνδυασμούς που έχουμε δοκιμάσει στο παρελθόν].
Εκτέλεση:

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και μέσα στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το είδος του τροφίμου που θέλουμε αφού ενημερωθούμε για τον χρόνο που χρειάζεται να βράσει.Βάζουμε ανάλογο νερό και κάνουμε σύμβραση έως ότου το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

ΠΡΟΣΟΧΉ

Τα όσπρια μπαίνουν σε νερό για να φουσκώσουν και τα ζυμαρικά και τα λαχανικά χρειάζονται λίγη ώρα βράσιμο.

Ίσως αρχικά να μην έχετε απόλυτη επιτυχία. Το σίγουρο όμως είναι ότι γλιτώσατε το διαζύγιο και κερδίσατε την εκτίμηση της πεθεράς, που θα μπορεί να πηγαίνει ελεύθερα εκδρομές με τα ΚΑΠΗ.

Τα μπαχαρικά και λοιπά αρωματικά θα τα μάθετε με την πείρα, σιγά-σιγά.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Τα πρώτα ροδάκινα στην Ελλάδα

Λέγεται ότι αυτοί που έφεραν την πρώτη ποικιλία ροδάκινων στη χώρα μας ήταν οι στρατιώτες του Μ.Αλεξάνδρου. Η καλλιέργεια αυτή καταγόταν από την Κίνα και το όνομα της καλλιέργειας ήταν "προύνος ο...

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Γεύμα από γάλα φοράδας

Οι νομάδες πολεμιστές του Τζένγκις Χαν, που περνούσαν πολλές ώρες πάνω στη ράχη του αλόγου τους, ξέραιναν στον ήλιο γάλα φοράδας μεταβάλλοντας το σε ελαφριά σκόνη και έριχναν λίγη απ'αυτή τη σκόνη σε...

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Σοκολάτα ΙΟΝ

Η σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1930. Η σοκολατοποιία ΙΟΝ μόλις είχε ιδρυθεί σε μια γειτονιά του Ν.Φαλήρου και στις εκεί μονοκατοικίες κυριαρχούσε η ευωδιά των...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ