Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σωτάρουμε σε τηγάνι με το λάδι μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα χωρίς να καεί. Το βάζουμε σε κατσαρόλα.
Στίβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι να σωταριστούν και αυτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τα μανιτάρια μαζί με το λάδι του τηγανιού.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Όταν εξατμιστεί το λεμόνι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.
Ρίχνουμε τότε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 10-15 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα μας.
Ταιριάζει ωραία με πιλάφι.
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σωτάρουμε σε τηγάνι με το λάδι μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα χωρίς να καεί. Το βάζουμε σε κατσαρόλα.
Στίβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι να σωταριστούν και αυτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τα μανιτάρια μαζί με το λάδι του τηγανιού.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Όταν εξατμιστεί το λεμόνι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.
Ρίχνουμε τότε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 10-15 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα μας.
Ταιριάζει ωραία με πιλάφι.
Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές
Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...
Χοιρινό Αντριάννας
Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...
Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου
Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...