από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Υλικά:
- 300 γρ. αλεύρι μουστάρδας
- 3/4 λίτρο ξύδι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 κουταλιά αλάτι
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι και το ξύδι και τα βράζουμε.
Προσθέτουμε και τα άλλα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει βάζουμε σε καθαρά βαζάκια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι και το ξύδι και τα βράζουμε.
Προσθέτουμε και τα άλλα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει βάζουμε σε καθαρά βαζάκια.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...