από nicky

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ PESTO

 

Υλικά:
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές κουκουνάρια
  • 1 φλιτζάνι φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
  • ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 ½ κουτάλι φρεσκοτριμμένο τυρί Ρομάνο
Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι 1 κουταλάκι λάδι σε χαμηλή με μέτρια θερμοκρασία.

Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνετε τα κουκουνάρια. Τα τσιγαρίζετε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρά καστανό χρώμα (περίπου μισό λεπτό), προσέχοντας να μην κολλήσουν. Στεγνώνετε τα κουκουνάρια σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.

Ξεπλένετε καλά το βασιλικό, πετάτε τα κοτσάνια και τον σουρώνετε. Πατήστε τα φυλλαράκια του βασιλικού καλά μέσα στο φλιτζάνι, ώστε να χωρέσει όσο πιο πολλά γίνεται.

Βάζετε στο μπλέντερ τα κουκουνάρια, το βασιλικό, το σκόρδο και το αλάτι. Τα χτυπάτε στο μπλέντερ και σιγά-σιγά προσθέτετε και το υπόλοιπο λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και τα κουκουνάρια να είναι ψιλοκομμένα.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά. Η σάλτσα είναι ιδανική για ζεστά, βουτυρωμένα ζυμαρικά.

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ