από
gianna
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΝΟΥ
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 μικρό κουτί τόνο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι έως ότου μαραθεί. Προσθέστε το σκόρδο και το χυμό ντομάτας και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά. Ρίχνετε τον τόνο, τον κόβετε με το πιρούνι, ρίχνετε επίσης λίγο αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε λίγη ρίγανη. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Η σάλτσα τόνου ταιριάζει με ζυμαρικά.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι έως ότου μαραθεί. Προσθέστε το σκόρδο και το χυμό ντομάτας και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά. Ρίχνετε τον τόνο, τον κόβετε με το πιρούνι, ρίχνετε επίσης λίγο αλάτι, πιπέρι και αν θέλετε λίγη ρίγανη. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Η σάλτσα τόνου ταιριάζει με ζυμαρικά.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...