από
gianna
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά:
- 3 κουταλιές γιαούρτι
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 κουταλιά γάλα
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
- μαιντανό
- άνηθο
- βασιλικό ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή τα βάζουμε στο μπλέντερ ώσπου να σχηματισθεί μιά σάλτσα παχύρρευστη. Είναι εξαιρετική με φρέσκια σαλάτα.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή τα βάζουμε στο μπλέντερ ώσπου να σχηματισθεί μιά σάλτσα παχύρρευστη. Είναι εξαιρετική με φρέσκια σαλάτα.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...