από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Υλικά:
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 3-4 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 φλυτζάνι λευκό κρασί
- 1/2 κουταλάκι εστραγκόν
- 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
- αλάτι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Σε καυτό βούτυρο αφήνουμε το κρεμύδι να μαραθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μουστάρδα με το κρασί και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το εστραγκόν το αλάτι και την κρέμα γάλακτος.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Σε καυτό βούτυρο αφήνουμε το κρεμύδι να μαραθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μουστάρδα με το κρασί και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το εστραγκόν το αλάτι και την κρέμα γάλακτος.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...