Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Eκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το πετιμέζι και το νερό και τα ζεσταίνουμε λίγο. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε συνέχεια και όταν το μείγμα μας δεν κολλά πια στην κατσαρόλα το ρίχνουμε σε ταψί και το βάζουμε στον ήλιο.
- Μόλις στεγνώσει, το κόβουμε σε κομμάτια σαν το μπακλαβά. Τη σερβίρουμε κρύα με καρύδια.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...