ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΟΠΙΤΑ ΜΗΛΟΥ
Υλικά:
- αλεύρι,
- ζάχαρη,
- 1 κουταλιά κανέλα,
- η "ψίχα" ενός καρπουζιού λιωμένη και χωρίς τα κουκούτσια (σπάσιμο νέυρων δηλ...),
- 2-3 κουταλιές μέλι και
- λίγο σουσάμι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Eκτέλεση:
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας χυλός ούτε πολύ νερουλός, ούτε όμως και σφιχτός (γι' αυτό και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα ζάχαρης και αλευριού που πρέπει να βάλετε- ζάχαρη βάζετε κατά βούληση και αλεύρι ανάλογα με το πόσο νερουλό είναι το καρπούζι που χρησιμοποιείτε).
- Λαδώνετε ένα ταψί με ελάχιστο λάδι (ίσα που να φαίνεται).
- Ρίχνετε το μίγμα στο ταψί και πασπαλίζετε με το σουσάμι.
- Ψήνετε στους 180 βαθμούς (στην σκάλα "πάνω-κάτω"), σε φούρνο που έχετε προθερμάνει, για περίπου 1 ώρα.
- Μόλις το βγάλετε απο τον φούρνο του ρίχνετε το μέλι.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...