από gianna

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΓΙΑΧΝΙ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό μπακαλιάρος παστός
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού πολτό ντομάτας
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
  • 150 γραμ. σταφίδα μαύρη [προαιρετική]
  • 100 γραμ. κουκουνάρι [προαιρετικό]
  • λίγο πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:

Μουσκεύετε τον μπακαλιάρο επι 12 ώρες. Τον σκεπάζετε με νερό κρύο και τον βάζετε στη φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει τον αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε να μείνει μέχρις ώτου χλιαρύνει. Τότε αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκκαλα και τον χωρίζετε σε μεγάλα κομμάτια.

Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα βράζετε με νερό. Τα στραγγίζετε και πρεσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, τον πολτό ντομάτας και το κρασί. Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 1/2 ώρα περίπου. βάζετε και τον μπακαλιάρο μέσα , την σταφίδα [πλυμένη] ,το κουκουνάρι και λίγο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τον μπακαλιάρο να σιγοψηθεί μέσα στην σάλτσα 15 ώς 20 λεπτά.

Τον σερβίρετε με σπαγγέτι ή με πατάτες βραστές.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ