Εκτέλεση:
- Αναλύουμε την ξηρή μαγιά σε 1 δάκτυλο νερό χλιαρό. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά και 1 πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και ελαστική ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου ½ ώρα.
- Ξαναζυμώνουμε προσθέτοντας το μισό ρούμι και το βούτυρο που έχουμε προηγουμένως ξεπαγώσει.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε βουτυρωμένα φορμάκια και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μισή ώρα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ετοιμάζουμε το σιρόπι με 1 λίτρο νερό, 2 κούπες ζάχαρη και το υπόλοιπο ρούμι. Μόλις πήξει ελαφρώς περιχύνουμε τα γλυκά, αφού τα έχουμε ξεφορμάρει.
- Γαρνίρουμε με σαντιγί ή και φρούτα (ενδείκνυνται οι φράουλες ή αργότερα, τα κεράσια).
Σημείωση:Μερικοί το προτιμούν με σταφίδες. Αν είστε μέσα σ΄αυτούς, μουλιάζετε τις σταφίδες στο ρούμι και να τις προσθέσετε στη ζύμη μαζί με το βούτυρο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...