Εκτέλεση:
Βάζουμε τα γάλατα όπως είναι σε μια κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 ώρες συμπληρώνοντας νερό οταν χρειάζεται.
Εν το μεταξύ σε ένα μπλέντερ βάζουμε τους ξηρούς καρπούς και τους ψιλοκόβουμε και τους καβουρτίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο σπορέλαιο. Αφού τους καβουρτίσουμε τους στρώνουμε σε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα και αφού έχουν βράσει και τα γάλατα τα αφήνουμε να κρυώσουν ή τα βάζουμε σε κρύο νερό για να μην καθυστέρουμε πολύ. Τα ανοίγουμε και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τους ξηρούς καρπούς.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε κατά σειρά πάνω από την κρέμα ώστε να τη σκεπάσουμε.
Τέλος σε μια μπασίνα με πάγο βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαντιγύ. Μπορούμε να τη χτυπήσουμε και με ένα ελαφρύ σιρόπι καθώς χτυπάμε ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέχρι να φτιάξουμε σαντιγύ. Κατόπιν τη βάζουμε πάνω από τις μπανάνες.
Βάζουμε το γλυκό για μια ώρα στο ψυγείο να δέσει και να σφίξει.
Είναι καλοκαιρινό γλυκό κυρίως αλλά σερβίρεται όλο τον χρόνο.
Βάζουμε τα γάλατα όπως είναι σε μια κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 ώρες συμπληρώνοντας νερό οταν χρειάζεται.
Εν το μεταξύ σε ένα μπλέντερ βάζουμε τους ξηρούς καρπούς και τους ψιλοκόβουμε και τους καβουρτίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο σπορέλαιο. Αφού τους καβουρτίσουμε τους στρώνουμε σε ένα ταψί ή μια λαμαρίνα και αφού έχουν βράσει και τα γάλατα τα αφήνουμε να κρυώσουν ή τα βάζουμε σε κρύο νερό για να μην καθυστέρουμε πολύ. Τα ανοίγουμε και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τους ξηρούς καρπούς.
Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε κατά σειρά πάνω από την κρέμα ώστε να τη σκεπάσουμε.
Τέλος σε μια μπασίνα με πάγο βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαντιγύ. Μπορούμε να τη χτυπήσουμε και με ένα ελαφρύ σιρόπι καθώς χτυπάμε ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέχρι να φτιάξουμε σαντιγύ. Κατόπιν τη βάζουμε πάνω από τις μπανάνες.
Βάζουμε το γλυκό για μια ώρα στο ψυγείο να δέσει και να σφίξει.
Είναι καλοκαιρινό γλυκό κυρίως αλλά σερβίρεται όλο τον χρόνο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...