Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο μιά ώρα. Μετά την πλάθουμε ρολό 5 εκατοστά διάμετρο, την τυλίγουμε σε λαδόκολλα και την αφήνουμε στο ψυγείο 12 ή και περισσότερες ώρες.
Την κόβουμε σε φέτες 1/2 εκατοστού, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα. Τις φετούλες αυτές τις βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο μιά ώρα. Μετά την πλάθουμε ρολό 5 εκατοστά διάμετρο, την τυλίγουμε σε λαδόκολλα και την αφήνουμε στο ψυγείο 12 ή και περισσότερες ώρες.
Την κόβουμε σε φέτες 1/2 εκατοστού, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα. Τις φετούλες αυτές τις βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...