ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ : ΤΡΙΓΩΝΑ
Και αυτη η συνταγη ειναι αιωνες στην οικογενεια. Αν δεν σας αρεσει, κατι κανατε λαθος. Εχω γοητευσει τη μιση Ιβηρικη με αυτη τη συνταγη.
Υλικά (για την κρέμα):
- 6 ποτηρια γαλα.
- 12 κουταλιες σουπας καστερ/κορν φλάουρ
- 18 κουταλιες σουπας ζαχαρη
- 2 κουταλιες σουπας βούτυρο.
- λιγο ακομα βούτυρο, καβατζα για το πασαλειμα των φυλλων.
- 4-5 αυγα
Δυσκολία
μεγάλη
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Υλικά (για το σιρόπι):
Φωτογραφικό υλικό: (από την Dr. Kotsanologos, που κατενθουσιάστηκε από το γλυκό, όπως και οι καλεσμένοι της και μπήκε στον κόπο και κατέγραψε φωτογραφικά τη διαδικασία. Την καρακαταευχαριστούμε θερμότατα!)
Καλη ορεξη.
- 3 ποτηρια ζαχαρη
- 2 1/2 ποτηρια νερο
- Χυμο μισου λεμονιου.
- 1/2 κιλο φυλλα μπακλαβα
- Σαντιγυ
- Αμυγδαλα ψυχα ή τριμμενα
- Ζεσταινουμε 5 ποτηρια γαλα στην κατσαρολα. Το γαλα δεν πρεπει να βρασει και αφρισει.
- Στο αλλο το ποτηρι διαλυουμε καλα την καστερ.
- Σπαμε τα αυγα και τα ανακατευουμε καλα. (ασπραδι ΚΑΙ κροκο).
- Μολις ζεσταθει το γαλα το βγαζουμε απο τη φωτια. Βαζουμε το κρυο γαλα με το κορν φλαουρ και τη ζαχαρη και ανακατευουμε πολυ καλα.
- Βαζουμε την κανελα.
- Ριχνουμε το βουτηρο και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.
- Ριχνουμε με προσοχη τα χτυπημενα αυγα σιγα σιγα και ανακατευουμε συνεχεια μην γινουν ομελετα.
- Το εχουμε σε αισχρα χαμηλη φωτια μεχρι να δεσει.
- Βαζουμε σε κατσαρολα τα υλικα για το σιρόπι και το βραζουμε.
- Παιρνουμε καθε φυλλο μπακλαβα, και το κοβουμε κατα μηκος σε 3-4 κομματια βουτυρωμενα.
- Τα τυλιγουμε οπως οταν κανουμε μπουρεκάκια, μονο που τωρα δεν εχει μεσα γεμιση.
- Τα βουταμε στο σιροπι και τα βαζουμε σε αλειμμενο ταψι.
- Τα εχουμε σε μετριο προς χαμηλο φουρνο.
- Πριν ξεραθουν πολυ (μην σπανε) τα βγαζουμε και σπαμε τη μικροτερη πλευρα ετσι ωστε να βαλουμε μετα την κρεμα.
- Τα ξαναβαζουμε στο φουρνο, αυτα θα φουσωκουν/παρουν σχημα.
- Μολις ροδισουν τα βγαζουμε και απειρη προσοχη και θρησκευτικη ευλαβεια, γεμιζουμε απο τη σχισμη με ενα κουταλακι κρεμα.
- Αν θελετε ξαναπεραστε τα ενα χερι σιροπι.
- Βαζετε σαντιγη στη σχισμη και βαζετε το ξυροκαρπιο απο πανω να κολησει στο σιροπι.
Φωτογραφικό υλικό: (από την Dr. Kotsanologos, που κατενθουσιάστηκε από το γλυκό, όπως και οι καλεσμένοι της και μπήκε στον κόπο και κατέγραψε φωτογραφικά τη διαδικασία. Την καρακαταευχαριστούμε θερμότατα!)
![]() |
![]() |
![]() |
Βουτηρώνουμε το μισό φύλλο (κομμένο κατά μήκος) και διπλώνουμε στα δύο (στο βάθος βλέπετε τα τρίγωνα που προέκυψαν από την διαδικασία). | Δίπλωμα (νο1) | Δίπλωμα (νο2) | ![]() |
![]() |
![]() |
Δίπλωμα (νο3) | Δίπλωμα (νο4) | Τελικό αποτέλεσμα διπλώματος |
![]() |
![]() |
|
Τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε στο φούρνο | Τα ξαναβουτάμε στο σιρόπι (για όσους δεν κατάλαβαν ότι είναι γλυκό) και βάζουμε την κρέμα από το άνοιγμα που κάναμε όταν ενώ ψηνόταν. Στην φωτο στραγγίζουν από το έξτρα σιρόπι |
Καλη ορεξη.
![](http://greekcook.gr/cache/3e/3e5f2bb6bb96aafe02422e56d89907de.png)
Αρνάκι με χυλοπίτες
Μερίδες: 4 έως 6 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες Υλικά: 1/3 κούπας λάδι 2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο...
![](http://greekcook.gr/cache/3e/3e5f2bb6bb96aafe02422e56d89907de.png)
Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά 1 κιλό κόκκινες πιπεριές 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι Εκτέλεση Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν....
![](http://greekcook.gr/cache/3e/3e5f2bb6bb96aafe02422e56d89907de.png)
Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ
500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...