ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ : ΤΡΙΓΩΝΑ
Και αυτη η συνταγη ειναι αιωνες στην οικογενεια. Αν δεν σας αρεσει, κατι κανατε λαθος. Εχω γοητευσει τη μιση Ιβηρικη με αυτη τη συνταγη.
Υλικά (για την κρέμα):
- 6 ποτηρια γαλα.
- 12 κουταλιες σουπας καστερ/κορν φλάουρ
- 18 κουταλιες σουπας ζαχαρη
- 2 κουταλιες σουπας βούτυρο.
- λιγο ακομα βούτυρο, καβατζα για το πασαλειμα των φυλλων.
- 4-5 αυγα
Δυσκολία
μεγάλη
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Υλικά (για το σιρόπι):
Φωτογραφικό υλικό: (από την Dr. Kotsanologos, που κατενθουσιάστηκε από το γλυκό, όπως και οι καλεσμένοι της και μπήκε στον κόπο και κατέγραψε φωτογραφικά τη διαδικασία. Την καρακαταευχαριστούμε θερμότατα!)
Καλη ορεξη.
- 3 ποτηρια ζαχαρη
- 2 1/2 ποτηρια νερο
- Χυμο μισου λεμονιου.
- 1/2 κιλο φυλλα μπακλαβα
- Σαντιγυ
- Αμυγδαλα ψυχα ή τριμμενα
- Ζεσταινουμε 5 ποτηρια γαλα στην κατσαρολα. Το γαλα δεν πρεπει να βρασει και αφρισει.
- Στο αλλο το ποτηρι διαλυουμε καλα την καστερ.
- Σπαμε τα αυγα και τα ανακατευουμε καλα. (ασπραδι ΚΑΙ κροκο).
- Μολις ζεσταθει το γαλα το βγαζουμε απο τη φωτια. Βαζουμε το κρυο γαλα με το κορν φλαουρ και τη ζαχαρη και ανακατευουμε πολυ καλα.
- Βαζουμε την κανελα.
- Ριχνουμε το βουτηρο και ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.
- Ριχνουμε με προσοχη τα χτυπημενα αυγα σιγα σιγα και ανακατευουμε συνεχεια μην γινουν ομελετα.
- Το εχουμε σε αισχρα χαμηλη φωτια μεχρι να δεσει.
- Βαζουμε σε κατσαρολα τα υλικα για το σιρόπι και το βραζουμε.
- Παιρνουμε καθε φυλλο μπακλαβα, και το κοβουμε κατα μηκος σε 3-4 κομματια βουτυρωμενα.
- Τα τυλιγουμε οπως οταν κανουμε μπουρεκάκια, μονο που τωρα δεν εχει μεσα γεμιση.
- Τα βουταμε στο σιροπι και τα βαζουμε σε αλειμμενο ταψι.
- Τα εχουμε σε μετριο προς χαμηλο φουρνο.
- Πριν ξεραθουν πολυ (μην σπανε) τα βγαζουμε και σπαμε τη μικροτερη πλευρα ετσι ωστε να βαλουμε μετα την κρεμα.
- Τα ξαναβαζουμε στο φουρνο, αυτα θα φουσωκουν/παρουν σχημα.
- Μολις ροδισουν τα βγαζουμε και απειρη προσοχη και θρησκευτικη ευλαβεια, γεμιζουμε απο τη σχισμη με ενα κουταλακι κρεμα.
- Αν θελετε ξαναπεραστε τα ενα χερι σιροπι.
- Βαζετε σαντιγη στη σχισμη και βαζετε το ξυροκαρπιο απο πανω να κολησει στο σιροπι.
Φωτογραφικό υλικό: (από την Dr. Kotsanologos, που κατενθουσιάστηκε από το γλυκό, όπως και οι καλεσμένοι της και μπήκε στον κόπο και κατέγραψε φωτογραφικά τη διαδικασία. Την καρακαταευχαριστούμε θερμότατα!)
Βουτηρώνουμε το μισό φύλλο (κομμένο κατά μήκος) και διπλώνουμε στα δύο (στο βάθος βλέπετε τα τρίγωνα που προέκυψαν από την διαδικασία). | Δίπλωμα (νο1) | Δίπλωμα (νο2) |
Δίπλωμα (νο3) | Δίπλωμα (νο4) | Τελικό αποτέλεσμα διπλώματος |
Τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε στο φούρνο | Τα ξαναβουτάμε στο σιρόπι (για όσους δεν κατάλαβαν ότι είναι γλυκό) και βάζουμε την κρέμα από το άνοιγμα που κάναμε όταν ενώ ψηνόταν. Στην φωτο στραγγίζουν από το έξτρα σιρόπι |
Καλη ορεξη.
Αρνάκι με χυλοπίτες
Μερίδες: 4 έως 6 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες Υλικά: 1/3 κούπας λάδι 2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο...
Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά 1 κιλό κόκκινες πιπεριές 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι Εκτέλεση Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν....
Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ
500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...